اطـلاعیه بـروزرسانی و تـخفیف هـای ویژه سـایت :
نمونه سوالات مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی

نمونه سوالات مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی (استخدامی)

نمونه سوالات مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی با پاسخنامه (استخدامی)

چند مورد از نکات مهم مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی:

۱٫اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی که سود سهام از شرکت‌های سرمایه‌پذیر دریافت می‌کنند و این سود طبق قوانین و مقررات مالیاتی ایران مشمول مالیات است، مشمول مالیات دیگری نخواهند بود.

۲٫در صورتی که شرکت سرمایه‌پذیر مالیات مربوط به نقل و انتقال املاک را طبق نرخ مقرر در ماده ۵۹ قانون مالیات‌های مستقیم پرداخت کرده باشد، شرکت سرمایه‌گذار برای سود دریافتی از این بابت، مشمول مالیات اضافی نخواهد بود.

۳٫برای هر ده درصد افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال قبل، یک واحد درصد و حداکثر تا پنج واحد درصد از نرخ‌های مالیاتی کاسته می‌شود.

۴٫تشخیص درآمد مشمول مالیات برای اشخاص حقوقی از طریق بررسی و رسیدگی به دفاتر آن‌ها انجام می‌گیرد.

۵٫درآمد مشمول مالیات برای اشخاص حقوقی خارجی که امتیازات و سایر حقوق خود را واگذار می‌کنند، بین ۱۰ تا ۴۰ درصد از کل وجوهی است که طی یک سال مالیاتی از ایران به دست می‌آورند.

۶٫مهلت تعیین شده برای پرداخت کسورات مالیاتی توسط اشخاص حقوقی مقیم خارج از ایران، تا پایان ماه است.

۷٫یک شرکت خارجی که قرارداد پیمانکاری ساختمانی را با شرکت خصوصی ایرانی منعقد کرده و بخشی از کارهای پیمانکاری را به شرکت پیمانکاری ایرانی (پیمانکار دست دوم) واگذار می‌کند، معادل مبالغی که برای خرید لوازم و تجهیزات مورد نیاز در قرارداد اولیه توسط پیمانکار دست دوم پرداخت می‌شود، از پرداخت مالیات بر درآمد معاف است.

۸٫درآمد حاصل از هزینه تمبر قراردادهای بیمه جزء درآمد مشمول مالیات موسسات بیمه ایرانی نمی‌باشد.

۹٫موسسات بیمه خارجی که با قبول بیمه اتکایی از موسسات بیمه ایرانی درآمد کسب می‌کنند، مشمول مالیات بر اساس دو درصد حق بیمه دریافتی و سود حاصل از سپرده‌های مربوط در ایران خواهند بود.

۱۰٫در صورتی که موسسات بیمه ایرانی در کشور متبوع موسسه بیمه‌گر اتکایی فعالیت داشته باشند و از پرداخت مالیات بر معاملات اتکایی معاف باشند، موسسه بیمه‌گر اتکایی از پرداخت مالیات در ایران معاف خواهد بود.

۱۱٫اشخاص حقوقی موظفند ترازنامه و حساب سود و زیان خود را به اداره امور مالیاتی محل فعالیت اصلی خود ارائه دهند.

۱۲٫اشخاص حقوقی باید اظهارنامه، ترازنامه و حساب سود و زیان متکی به دفاتر و اسناد و مدارک خود را حداکثر تا چهار ماه پس از پایان سال مالی به اداره امور مالیاتی تسلیم کنند.

۱۳٫در مواردی که شرکت‌های ادغام یا ترکیب شده دارایی‌های خود را به شرکت جدید منتقل می‌کنند، انتقال بر اساس ارزش دفتری مشمول مالیات نخواهد بود.

۱۴٫عملیات شرکت‌های ادغام شده در شرکت جدید مشمول مالیات دوره انحلال نمی‌باشد.

۱۵٫نمایندگی‌ها یا شعب موسسات کشتیرانی و هواپیمایی خارجی در ایران موظفند تا بیستم هر ماه صورت وجوه دریافتی ماه قبل را به اداره امور مالیاتی محل ارائه و مالیات متعلق را پرداخت کنند.

۱۶٫مالیات موسسات کشتیرانی و هواپیمایی خارجی بابت کرایه مسافر و حمل کالا و موارد مشابه از ایران بر اساس پنج درصد کلیه وجوهی که از این بابت در ایران یا در مقصد یا در بین راه عاید آن‌ها می‌شود، محاسبه خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *